Leave Your Message
Ụlọ ike dị na ala nke ụwa mgbochi ịka nká——NMNH

Akụkọ

Ụlọ ike dị na ala nke ụwa mgbochi ịka nká——NMNH

2024-08-27 10:00:38


Ebe ọ bụ na nchoputa nke NMN site na otu onye prọfesọ Harvard David Sinclair na 2013, NMN nọgidere na-ewu ewu na obodo mgbochi ịka nká ma mara ma na-eji ya eme ihe. Agbanyeghị, na 2021, ndị otu Prọfesọ Deng Haiteng nke Mahadum Tsinghua bipụtara otu isiokwu akpọrọ "Mbelata Nicotinamide Mononucleotide (NMNH) Na-akwalite NAD + nke ọma ma na-egbochi Glycolysis, TCA Cycle, na Uto Cell" na "Journal of Proteome Research", na-egosi. : Dị ka ụdị mgbakwunye NAD + ọhụrụ,NMNHnwere ikike mgbochi ịka nká na vivo na in vitro karịa NMN.

acha
01.NMNHna-abawanye ọkwa cellular NAD + na NADH. Ndị na-eme nchọpụta tụnyere mmetụta NMN na NMNH na-abawanye ọkwa NAD + cellular. Ọgwụgwọ na NMNH (100 μM) mụbara ọkwa NAD + cellular site na okpukpu 5 na sel HepG2, ebe 100 μM NMN na-abawanye ọkwa NAD + ntakịrị. Na mgbakwunye na mkpụrụ ndụ HepG2, ndị nchọpụta ahụ kwenyekwara na NMNH kwalitere NAD + na sel ES-2 na sel 3T3-L1, nke bụ mkpụrụ ndụ ovary sitere na mmadụ na sel embryonic fibroblast enwetara, n'otu n'otu. Ndị nchọpụta ahụ chọpụtakwara na NMNH mụbara ọkwa NAD + cellular na sel 786-O n'oge na-adabere na ntinye uche. Ndị nyocha ahụ tụlere NADH site na iji spectrometry mass ma chọpụta na ọkwa NADH dị na sel HepG2 na-agwọ NMNH dị elu ugboro 2.5 karịa sel ndị a na-agwọghị na NMN, na ọkwa NADH dị elu ka achọpụtara na sel 786-O nke NMNH na-agwọ. Anyị chọpụtakwara na ọgwụgwọ 340 mg / kg NMNH mụbara ọkwa NADH na imeju òké site na 3-fold, ebe ọgwụgwọ 340 mg / kg NMN mụbara ọkwa NADH site na 1.7-fold.
b618

Ọgụgụ 1.2. NMNH na-abawanye ọkwa NAD +

czk

Ọgụgụ 3.4. NMNH na-abawanye ọkwa NMNH

02NMNH na-egbochi glycolysis na okirikiri TCA. Mkpokọta NADH na-ebelata glycolysis na okirikiri TCA. Iji nyochaa nzaghachi metabolic nke mkpụrụ ndụ na ọgwụgwọ NMNH, ndị nchọpụta mere nyocha metabolomic nkeNMNH-na sel ndị a na-agwọ NMN. Achọpụtara na ọgwụgwọ NMNH ọ bụghị nanị na-ebelata ọkwa nke glycolysis intermediates, kamakwa ọ na-ebelata ọkwa nke etiti okirikiri TCA. Nsonaazụ ndị a na-egosi na mkpokọta NADH nke NMNH mepụtara na-egbochi glycolysis cellular na okirikiri TCA.
d28c

Ọgụgụ 5. Mbelata glycolysis na etiti okirikiri TCA

es9g

Ọgụgụ 6. Metabolomics analysis

03.NMNHna-egbochi uto cell Ndị nchọpụta nyochara mmetụta NMNH na uto cell wee chọpụta na ọgwụgwọ NMNH gbochiri mkpụrụ ndụ HepG2 na mkpokọta dị elu karịa 250 μM. Ndị nyocha ahụ nyochara okirikiri cell na mkpụrụ ndụ HepG2 na-emeso ya na 1 mM NMNH ma ọ bụ NMN maka awa 12 wee chọpụta na NMNH mere ka njide sel cell, ebe NMN enweghị mmetụta ọ bụla na okirikiri cell. Tụkwasị na nke ahụ, ndị nchọpụta ahụ chọpụtakwara na 500 μM NMNH kpamkpam gbochiri uto nke mkpụrụ ndụ 786-O; 250 μM NMNH nwere ike igbochi uto cell nke ọma na sel HK-2.
ftpi

Ọgụgụ 7.8.NMNH na-egbochi uto cell na vitro

04.NMNHNdị na-eme nchọpụta nchekwa mere nnwale maka ma oke dose nke NMNH na-ebute hepatotoxicity. Ngwọta nke ụmụ oke C57BL/6J nwere 50, 100, 500, ma ọ bụ 1000 mg/kg NMNH site na intraperitoneal injection kwa ụbọchị maka otu izu kpughere na ọ dịghị mbelata serum alanine aminotransferase (ALT) na aspartate aminotransferase (AST). Eluola, na-egosi na NMNH abụghị hepatotoxic na oke doses. Na mgbakwunye, ndị nchọpụta ahụ chọpụtakwara na ọgwụgwọ NMNH mụbara ọdịnaya NAD + na imeju òké n'ụzọ dabere na dose. Ọgwụgwọ na 1000 mg/kg NMNH mụbara ọkwa NAD + na imeju òké karịa ugboro iri.
g3sd

Onyonyo 10.NMNHna-abawanye ọkwa NAD + na imeju ụmụ oke

Nnyocha egosiwo na NMNH bụ ihe mgbakwunye NAD + ka mma karịa NMN ma na vitro na vivo; Ọzọkwa, NMNH na-abawanye ọkwa NAD (NADH) belata na sel na imeju òké. Nyocha metabolomic gosipụtara na NMNH na-egbochi glycolysis na okirikiri TCA. Nnwale in vitro na-egosi na NMNH na-ebute njide okirikiri cell ma gbochie uto cell. Ejikọtara ọnụ, ọmụmụ ihe a na-egosi na NMNH bụ ihe nkwalite NAD + dị ike ma na-egbochi glycolysis, okirikiri TCA, na uto cell.

Aha Chinese nke NMNH bụ "belata β-nicotinamide mononucleotide", nke bụ ụdị NMN dị ntakịrị ma bụrụ ntụ ntụ odo amorphous. Usoro ihe omimi: C11H17N2O8P Akara nke Molecular: 336.23g/molCAS No.: 108347-85-9 Akwụkwọ nyocha kachasị ọhụrụ na-egosi na NMNH na-abawanye ọkwa NAD + ngwa ngwa yana na ntinye uche dị elu, na nkezi 5 ugboro nke NMN
Foto dị na 8 hp

Ụzọ ahụikeNMNHezigbo ogbugba

42d7
Kpọtụrụ anyị
Ekwentị mkpanaaka: 86 18691558819
Irene@xahealthway.com
www.xahealthway.com
Wechat: 18691558819
WhatsApp: 86 18691558819

Gbadoro anya na azụmahịa transplantation ruo ọtụtụ afọ

Jikwaa nke ọma nhọrọ nke akụrụngwa ma guzobe ntọala akuku

Nnwale nnwale ọkọlọtọ, mmepụta dị elu

Epimedium wepụ, anyị bụ ndị ọkachamara

Ọdịmma dị elu, nabata ịnye iwu !!


Maka ihe ndị ọzọOzigbasara ngwaahịa na ọrụ anyị biko kpọtụrụ anyị.
4yuc